Samanyolu Galaksisi’nin ortasında 26 bin ışık yılı uzaklıkta ve Güneş’in kütlesinin 4 milyon katı büyüklüğünde bir kara delik fotoğraflandı. Peki ışığın bile kaçamadığı bu kara delikler ve uzak gök cisimleri nasıl fotoğraflanıyor?
Bilim insanları evrende 2 trilyon galaksi olduğuna inanıyor. Her birinde de trilyonlarca gök cismi bulunuyor. Bu gök cisimlerinin belki de en gizemli olanı ise kara delikler. Ancak bilim dünyası bu kozmik canavarların gizemlerini çözmeye çok yaklaştı. TRT Haber’de yer alan bilgilere göre galaksimiz Samanyolu’nun merkezinde bir kara delik fotoğraflandı.
Böylece insanlık, tarihte ikinci kez bu gök cismini görüntülemeyi başardı. Peki ışığın bile kaçamadığı bir gök cismi nasıl fotoğraflanabilir? Gelin önce karadeliklere, ardından uzay bilminde çığır açan fotoğrafın nasıl çekildiğine bakalım. Christopher Nolan tarafından yönetilen ve 2014 yılında vizyona giren Yıldızlararası filminin en çarpıcı sahnelerden biriydi. Filmin kahraman pilotu Cooper, kara deliğe düşüyor, orada farklı bir boyuta geçerek geçmişe müdahale ediyor ve insanlığın geleceğini değiştiriyordu.